Ihminen voi ajautua taloudelliseen ahdinkoon lukuisten syiden vuoksi. Oma tarinani on varmasti monella tavalla perinteinen: otin pikavipin nuoruun hairahduksena ja ajauduin muutamassa vuodessa melko syvään velkakierteeseen, josta ulospääsy kesti kuusi vuotta. Noina vuosina kiinnostuin myös sijoittamisesta ja taloudellisen tasapainon löytämisestä loppuelämän ajaksi.

Elämäntilanteet vaihtelevat ja samalla tavoin myös budjetti muuttuu elämäntilanteen muuttuessa. Kotoa muuttaminen, opiskeluaika, ensimmäinen työpaikka, perheen perustaminen ja monet muut asiat vaikuttavat taloudelliseen tasapainoon. Tieto tilanteen muuttumisesta on myös lohdullinen, sillä se tarkoittaa sitä, että myös taloudellisesta ahdingosta voi päästä omilla valinnoillaan eroon.

Pikavipit ovat helppoja ja nopeita lainamuotoja, joita voi hakea netissä ympäri vuorokauden. Nopeimmillaan lainarahat ovat tilillä jopa muutamassa minuutissa. On ymmärrettävää, että tällainen houkuttelee tiukan budjetin kanssa kamppailevia yksilöitä. Pikalainat ja muut pienlainat ovat helppoja ja nopeita lainamuotoja, mutta valitettavasti niissä korkojen ja muiden kulujen osuus suhteessa pääomaan on yleensä kohtuuttoman suuri. Lainaa etsivän on toisinaan mahdotonta vertailla erilaisia lainatuotteita, sillä niiden ehdot ovat kovin erilaiset.

Tässä blogissa jaan tietoa lainoista ja muista raha-asioiden hoitoon liittyvistä asioista. Säästäminen on tärkeässä roolissa taloudellisen tasapainon löytämisessä, joten ilman säästämistä ja sijoittamista ei taloudellisesta riippumattomuudesta voida puhua. En ole alan asiantuntija, mutta oman elämäni myötä olen opiskellut alaa paljon ja imenyt itseeni valtavan määrän tietoa, jota nyt olen päättänyt jakaa eteenpäin, ja vieläpä täysin ilmaiseksi.

Tästä eteenpäin myös sinä voit tehdä tietoisia, valistuneita taloudellisia päätöksiä ja päästä oman taloutesi valtiaaksi. Lainan ottaminen voi joskus olla perusteltua, mutta liian kallista lainaa ei kannata ottaa. Luottoa tai lainaa ei myöskään kannata ottaa yhtään enempää kuin sen, mitä todella tarvitset. Täysin ilmaisia luottoja nimittäin harvoin tulee vastaan.